In de media

7 november 2020
Podcast Verdronken Verdriet:
Jan Bom en Lisa te gast bij Radio 2: Spijkers met Koppen

5 november 2020
Recensie over de podcast Verdronken Verdriet van Typisch in Trouw

“Geschiedenis kan versteend raken, een verzameling dorre feiten. Gelukkig blazen verhalenvertellers er nieuw leven in, vaak door de grote geschiedenis klein te maken.”

 

27 januari 2018

Nederlands Dagblad
Dubbelinterview met de makers van Typisch: Lisa Bom & Jos de Jager.

Klik op plaatje voor de vergroting

26 januari 2018
NRC Handelsblad enthousiast over Typisch Wielenpolle!

Click op plaatje voor link

22 januari 2018
Nieuwe documentaire serie van start

De wijk Wielenpolle in Leeuwarden is vanaf 22 januari 2018 het decor van de nieuwe dagelijkse docu-serie Typisch Wielenpolle! Dit is de allereerste buurt van de nieuwe reeks Typisch! op NPO 2 die een jaar lang iedere drie weken een uniek portret maakt van een andere buurt; van villawijk tot boerendorp en van volkswijk tot vinex. De inwoners van Wielenpolle trappen af en hebben de camera?s van Typisch..! toegelaten in hun dagelijks leven.

Typisch Wielenpolle! Petra en Siep. Foto: Marjon Lukje

Poster De Kleine Wereld Van Machteld Cossee

PREMIERE OP HET NEDERLANDS FILMFESTIVAL

NFF_logo3Na 5 jaar draaien is?de documentaire de Kleine Wereld van Machteld Cossee in september 2014 in premiere gegaan?op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De?film is bij de VARA in het voorjaar van 2015 op televisie uitgezonden.

De Kleine Wereld van Machteld Cossee:

Vijf jaar uit het leven van Machteld Cossee (36), echtgenote en moeder van twee jonge kinderen. Als ze zeventien is, krijgt ze de diagnose: ze is al zeer slechthorend maar zal ook nog blind kunnen worden. Binnen het gezin komt die boodschap hard aan maar wordt er vervolgens zelden meer over gesproken.

De film laat de worsteling zien van een jonge vrouw die veel wil en weinig kan en zich met haar lot niet kan verzoenen. Het ‘zwaard van Damocles’ is er altijd: ze wil er niet over nadenken, doet ze dat wel, dan vliegt het haar naar de keel…

Lees hier meer.